Kozalak Mantı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Adet yufka
    • 3 Yemek kaşığı tereyağı
    • 300 gram kıyma
    • 2 Adet orta boy soğan
    • 2 Adet yeşil biber
    • 3 Adet domates
    • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 Çay kaşığı tuz
    • 1 Çay kaşığı karabiber
    • 1 Çay kaşığı pul biber
    • Üzeri için
    • 500 gram süzme yoğurt
    • 2 Diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Yufkalar tezgaha üst üstte serilir, önce dörde sonra sekize daha sonra 16 parçaya kesilir.

      Her bir parça ince bir pipet yardımı ile sarılır, uçları suya batırılıp yapıştırılır.
      Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile sürülür.

      180 derece ısıtılmış fırına verilir.

      Kıymalı sosu bir yandan hazırlamaya geçirilir.
      Kıyma ve yemeklik doğranmış soğan, biber, domates pişirilir.

      Salça ve baharatlar eklenip ocaktan alınır.
      Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
      Kızaran yufkalar geniş düz bir tabağa dizildikten sonra yoğurt ve kıymalı son konulup tekrar aynı işlem uygulandıktan sonra servise hazırdır.