Tavuklu börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Adet yufka
    • 300 gram bonfile tavuk
    • 2 Adet havuç
    • 1 Adet kuru soğan
    • 3 Adet yeşil soğan
    • 30 gram soya sosu
    • Tuz, karabiber
    • Bulamak için
    • Yumurta akı, galete unu
  • Yapılışı

    1. Tavuk haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük parçalara ayrılır. Diğer yandan kuru soğan ,yeşil soğanlar ince ince doğranır ,havuçlar rendelenir ve sıvı yağ ile sotelenir. Sotelenen sebzelerin içerisine parçalanmış tavuklar eklenir soya sosu, tuz ve karabiber eklenir.

      Üçgen şekilde kesilmiş iki kat yufkaya harç konulup sarılır önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırılıp, arzuya göre kızartılır veya 180 derecelik sıcak fırına atılır.