Çatlak Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 200 Gr bitter çikolata
    • 75 Gr tereyağı
    • 1 Yemek kaşığı kakao
    • 3 Yemek kaşığı süt
    • ½ Su bardağı toz şeker
    • 2 Adet yumurta
    • 2 Su bardağı un
    • 1 Adet vanilya,
    • 1 Adet kabartma tozu
    • 1 Tutam tuz
    • 1 Çay bardağı fındık
    • Bulamak için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurta çırpılır. Tereyağ ve çikolata benmari usulü eritilir ve diğer tüm malzemeler eklenip karıştırılıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir.

      Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, şekillendirdikten sonra pudra şekerine bulanır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına atılır, 10-12 dakika pişirilir.