Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 125gram su
    • 100 gram un
    • 40 gram tereyağı
    • 25 gram sıvıyağ
    • 3 Adet yumurta
    • Kreması için
    • 2,5 Su bardağı süt
    • 2 Yemek kaşığı un
    • 1 Yemek kaşığı nişasta
    • 1,5 Çay bardağı şeker
    • ½ paket krem şanti
    • Karamel için
    • 1 Su bardağı toz şeker
    • 1 Su bardağı krema
    • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Hamurunu öncelikle yapmak için bir tencereye su, tereyağı ve sıvıyağ alınır tereyağı eridikten sonra un ilave edilip hamur pişirilir.

      Pişirilen hamur soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenip çırpılır. Hazırlanan hamur sıkma torbasına alındıktan sonra yağlanmamış fırın tepsisine aralıklarla sıkılıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına atılır.

      Kraması için Krem şanti hariç tüm malzemeler bir tencereye alınıp pişirildikten sonra soğuyan kremaya krem şanti eklenip çırpılır.


      Karemel hazırlamak için toz şeker bir tencereye alınıp altın renginden biraz daha koyu olana kadar yakılır ocaktan alındıktan sonra ,tereyağı ve kreması eklenip karıştırılır.