Muz reçeli tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet olgun muz
    • 800 gram ananas
    • 25 gram hindistan cevizi
    • 2 adet limon suyu
    • 350 gram şeker
  • Yapılışı

    1. Uygun, derin bir tencerede, soyulmuş ve dilimlenmiş muzları yerleştirin, konserve ananasların suyunu ilave edip ananasları minik minik dilimleyin.

      Ayrıca tavada hindistan cevizi ile miktarı size bağlı şekeri ekleyin.Ananas şurubunun tatlılığına bağlı olarak değiştirebilirsiniz.


      İki büyük limonun suyunu sıkın ve malzemelerle bir tavaya koyun.

      Her şeyi iyice karıştırın ve yüksek ateşe koyun.

      Kaynamaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.Sonra kısıp 10 dakika daha pişirin.

      Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

      Bir blender kullanarak, reçeli bir smoothie'ye dönüştürüyoruz ve ateşe geri dönüyoruz.Karışımı unutmadan, istenen yoğunluk oluşana kadar reçel pişirin.

      Tencereyi ocaktan alın. Muz reçelini sterilize edilmiş kavanozlara dökün, kapaklarla örtün ve soğumaya bırakın. Reçel kavanozları oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına gönderin. Orada, yemek bir ay boyunca saklanabilir.