Çilekli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya için
    • 4 Yumurta
    • 1 su bardağı Torku Şeker
    • 1 su bardağı un
    • yarım su bardağı nişasta
    • yarım çay kaşığı limon suyu
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • yarım çay bardağı sıcak su
    • İçi ve üzeri için
    • 400 ml. Torku Süt
    • yarım su bardağı mısır nişastası
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı Torku Şeker
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • İç Krema
    • 200 ml süt kreması
    • yarım çay bardağı Torku Pudra Şekeri
    • Dış krema
    • 500 gr. çilek
    • çikolata rendesi
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır.

      Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır.

      Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.