Poğaça Pakmaya tarifi
  • Malzemeler

    • ½ paket Pakmaya Yaş Maya (21 gram- 42 gramlık Pakmaya Yaş Maya Paketinin Yarısı)
    • ½ su bardağı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 3,5 su bardağı un
    • 1,5 su bardağı ılık süt
    • ½ su bardağı ılık su
    • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Poğaçanızın yapımına Pakmaya yaş mayanızı kullanıma hazırlayarak başlayın. Su, süt ve şekeri bir kaba alarak üzerine mayayı ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar mayanın erimesini bekledikten sonra üzerine Ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu ekleyin. Ununuzu bir elek yardımı ile yavaş yavaş karışıma ekleyin ve topaklanmaların önüne geçebilmek için elinizle hamuru yoğurun.

      Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelmelidir. Dilerseniz hamura ½ bardak fazladan un ekleyebilirsiniz.

      Hamurunuz istenen kıvama geldiğinde üzerini bir bez ya da kapak ile örterek 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu süre içerisinde hamurunuz mayalanarak kabaracaktır.

      Hamurunuz mayalandıktan sonra avucunuzun içine dilediğiniz büyüklükte alın ve hamuru yuvarlayın. Dilerseniz poğaçanızın ortasına beyaz peynir ya da sosis yerleştirebilirsiniz. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinizin üzerine aralıklı şekilde yerleştirdiğiniz hamurların üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.

      Tepsinizi 15 dakika kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırınınıza yerleştirin.Yarım saat kadar sonra fırından yükselecek harika kokular ile puf puf poğaçanız sizi bekliyor olacak.