Pişi  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı Pakmaya Kuru Maya
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2,5 su bardağı un (alabildiği kadar un)
  • Yapılışı

    1. Önceden suda çözdürdüğünüz Pakmaya Kuru Mayayı, un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırarak ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.

      Pakmaya kuru mayayı, toz şeker ve ılık su ile eritilerek 10-15 dakika bekletin. Un ve tuzu ilave edin, yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatarak 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.

      Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve 30 dakika kadar tezgahta dinlendirin.

      Pişinizi Ayçiçek yağında kızartın. Yağda kızardıktan sonra puf puf pişilerinizi misafirlerinize servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!