Sakızlı Buğday muhallebisi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sakızlı Buğday muhallebisi
-
Malzemeler
- Yarım kilo buğday
- 2 su bardağı şeker (şeker miktarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
- ezilmiş sakız
- Çeyrek bardak gül suyu
- Çeyrek küçük bardak çiçek suyu
- 5 su bardağı sıvı süt
- Süsleme için
- Badem, antep fıstığı, kuru üzüm, nar, hindistan cevizi
-
Yapılışı
-
Buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
Ertesi gün bol su ile birlikte3 saat buğdayın birbirine yapışmamasına dikkat ederek ,gerektiğinde karıştırıp istiyorsa tekrar su ilave ederek haşlıyoruz.
Üzerine süt ekliyerek karıştırıyoruz.Buğday iyice kıvama gelince diğer malzemeleri ekliyoruz.Yarım saat bu şekilde karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebimizi kaplara döküp süsleyerek servis ediyoruz.
-
Buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.