Halep vişne soslu köfte Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Halep vişne soslu köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo kıyma
    • Baharatlar
    • Yarım demet yeşil kişniş
    • 1 rendelenmiş soğan
    • 3 diş ezilmiş sarımsak
    • Vişne sosu için
    • 2 bardak bütün vişne, taze veya donmuş
    • 1 limon suyu
    • 1 yemek kaşığı nar pekmezi
    • 1 ince doğranmış soğan
    • Bir buçuk bardak su
    • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yapılışı

    1. Köfteye kullanacağınız baharatlar karabiber ,kırmızı biber , tatlı kırmız biber , tarçın, tuz ve kimyon eklenmelidir.

      Sonra kişniş,soğan ve sarımsağıda eklenip iyice yoğrulurak top şeklinde köfteler elde edilir.

      Kişniş yok ise kıyılmış maydanoz da kullanabilirsiniz.

      Köfteleri sıvıyağda orta ateşte yaklaşık 10 dakika kapağı kapalı olarak kızartın.Böylece orta kısımları da pişecektir.

      Vişne sosunu hazırlamak içinse

      Miksere bir buçuk fincan vişneyi koyuyoruz. Yarım fincan vişneyi daha sonra kullanmak üzere bir kenara bırakın.

      Vişnelerin üzerine nişasta ile karıştırılmış su ekleyin ve karışımı iyice karıştırın, ardından limon suyu ve nar pekmezini ekleyin.
      Tavada bu sosu ısıtmaya başlayın.

      Sos koyulaşınca içine köftleri ilave edin.

      En az 5 dakika sosla pişirdiğiniz köfteleri servis tabağına alın.Üzerine kıyılmış maydanoz ve çam fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.