Kıymalı patates kızartması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı patates kızartması tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 büyük rus patates
    • Kızartma için bitkisel yağ
    • Kıymalı harç için
    • 5oogr. kıyma
    • 1 demet ince doğranmış taze soğan
    • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
    • 1 su bardağı ince doğranmış kişniş
    • 1 diş ince rendelenmiş sarımsak
    • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 adet ince doğranmış acı biber (isteğe bağlı)
    • 1 çırpılmış yumurta
    • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntıları
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • Kaplama için
    • 4 yemek kaşığı ince galeta unu
    • 4 yemek kaşığı beyaz un
    • 2 çırpılmış yumurta
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yumuşatmak için bir kasede sıcak su içine koyun.

      Bu arada patateslerin arasına koymak için harç hazırlamaya başlayın.
      Kıymayı ince doğranmış taze soğan, maydanoz, kişniş, sarımsak, zencefil, tüm kuru baharatlar, biberler (isterseniz), yumurta, galeta unu ve salça ile karıştırın.

      Patatesleri soyup kalın dilimler halinde kesin ve sonuna kadar tekrar kesebilirsiniz.

      Patates diliminin ortasına kıymalı harçtan koyarak ikinci patates dilimini üzerine kapatın.

      Kalan 4 yemek kaşığı ekmek kırıntılarını ve un ile karıştırarak kıyma ile doldurulmuş patates dilimlerinizi içine daldırıp kaplayın.

      2 yumurtayı bir kaseye kırın ve birlikte çırpın.
      Patates çırpılmış yumurtaya ve ardından un ve galeta unu karışımına batırın.

      Böylece iyice kaplansınlar.

      En son patates dilimlerini kızartın.
      Altın rengi olana kadar kızartın (yaklaşık 5 dakika)
      Yağdan alın ve kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın.
      Patatesleri daha da yumuşatmak istiyorsanız, isteğe bağlı olarak bir fırın tepsisine ve 5-10 dakika ılık bir fırına (350 derece) yerleştirebilirsiniz.

      Maydanoz veya kişnişle süslenmiş bir tabakta servis yapın.