Qutab Azerbeycan gözlemesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Qutab Azerbeycan gözlemesi
-
Malzemeler
- Kutab hamuru için
- 2 su bardağı buğday unu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurta, çırpılmış
- 1/2 su bardağı su
- Dolgu için
- 1 küçük beyaz soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı kuzukulağı (veya yoksa limon sıkarak ıspanak)
- 1/2 su bardağı doğranmış ıspanak
- 1/4 su bardağı doğranmış taze soğan
- 2 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı
- 2 yemek kaşığı doğranmış nane
- 2 yemek kaşığı doğranmış kişniş
- 2 yemek kaşığı lavaşana (veya nar pekmezi)
- Tuz
- Biber
-
Yapılışı
-
Kutab gözlemeye öncelikle iç harcını hazırlayalım.Yeşillikleri iyice yıkayıp, ardından iyice kurulayın.
Otlarınızı ince ince doğrayın ama ezmemeye dikkat edin.
Bir karıştırma kabında çırpılmış bir yumurta, 2 çay kaşığı yoğurdu, doğranmış soğanı, doğranmış ıspanağı, kuzukulağı ve doğranmış otları karıştırın.
Kutab hamurunu hazırlamak için
buğday unu, yumurta, tuz, yoğurt ve suyu bir karıştırma kabında hamur oluşana kadar karıştırın.
Hamuru her biri yaklaşık 100 gram olmak üzere dört eşit porsiyona bölün.
Her bir hamur topunu oklava kullanarak yaklaşık 3 mm kalınlığında bir daire şeklinde düzleştirin.
Lavaşanayı düzleştirilmiş kutab hamurunun her bir parçasının üzerine yayın.
Lavaşananın üzerine, kutabın yarısına bir miktar bitki karışımı sürün.
Son olarak, kutabın kapatılmamış yarısını dolgunun üzerine katlayın ve bir yarım daire oluşturun.
Kutabları kızartın
Her kutabı yapışmaz bir tavada yüksek ateşte 2-3 dakika kızartın.
Bitirdikten sonra, pişmiş kutablarınızı tavadan çıkarın ve servis için eritilmiş tereyağı veya ghee ile fırçalayın.
Yanına yoğurt servis edin.
Notlar
Hamurun yapışmasını önlemek için çalışma tezgahınıza un serpin.
Kutabları kızartırken tavayı yağlamayın.
Lavaşana yoksa nar ekşisi ve biraz limon suyu kullanılabilir.
-
Kutab gözlemeye öncelikle iç harcını hazırlayalım.Yeşillikleri iyice yıkayıp, ardından iyice kurulayın.