Pakistan usulü morina balığı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pakistan usulü morina balığı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 büyük morina filetosu
    • 2 bardak doğranmış domates (veya gerekiyorsa 1 konserve domates konservesi)
    • 2-3 yemek kaşığı yağ
    • 1 çay kaşığı bütün rezene tohumları
    • 1 çay kaşığı bütün siyah hardal tohumu
    • İnce doğranmış 2 orta boy soğan
    • 4 veya daha fazla diş sarımsak
    • 1/2 inç ince doğranmış zencefil
    • Baharat
    • 2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon tohumu
    • 1 çay kaşığı veya daha fazla kırmızı biber ... ne kadar cüretkar hissettiğinize bağlı olarak
    • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
    • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
    • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş garam masala
    • Tatmak için biber ve tuz
    • Süslemek için taze yeşil kişniş
  • Yapılışı

    1. Morina filetolarını yıkayarak işe başlayın, kurulayın ve ardından her iki tarafını da biraz tuz, kırmızı biber ve zerdeçal ile iyice ovun.

      Yağı derin bir tavada (varsa) orta ateşte ısıtın ve sıcakken rezene ve hardal tohumlarını ekleyin.

      Tohumların patlamaya başladığını duyduğunuz anda, soğanları koymanın zamanı geldi. Sarımsak ve zencefili atmadan önce soğanlar birkaç saniye oturacak.

      Sarımsak, zencefil ve soğanı karıştırıp birbirlerini tanımaları için birkaç saniye (30 kadar) verin. Daha sonra kimyonu, tuzu ve arta kalan kırmızı biberi ekleyin ve soğan karışımına iyice karışana kadar karıştırın.

      Domatesleri (beraberindeki meyve sularıyla), kavrulmuş kimyon tohumlarını ve garam masalayı ekleyin.

      Tüm karışımı kaynatın, örtün ve yaklaşık 15-20 dakika hafif bir kaynamaya getirin.

      Köri tabanı kaynarken, morina filetolarını başka bir büyük tavada iki tarafta birkaç dakika kızartın.

      Yarıya kadar piştikten sonra, balığı iyi yağlanmış bir fırın kabına koyun ve domates karışımını balığın üzerine dökün.
      Fırında 200 derece ısıda yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin.

      Kişniş serperek servis yapın.