Fırında kebap tarifi
  • Malzemeler

    • Küçük küpler halinde kesilmiş bir kilo et
    • 2 adet beyaz soğan
    • Renkli biberler
    • Tuz ve karabiber
    • Kurutulmuş kişniş veya domates
    • 1 bardak domates rendesi
    • Sarımsak
  • Yapılışı

    1. Tencereye yağ ekleyip iri soğan dilimleri ile soteleyin et ile birlikte bir iki çevirip eti mühürleyin.Biraz sıcak su ilave edip eti yumuşayana kadar pişirin.


      Başka bir tencerede üzerine bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve yağı ısıttıktan sonra üç diş kıyılmış sarımsak ve bir çay kaşığı kuru kişniş ekleyin ve altın rengi olana kadar karıştırın.

      Bir bardak domates rendesini ekleyin ve kaynayıncaya kadar bekletin, ardından soğan dilimleri ve renkli biber ekleyin.
      Baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip soğan ve biber solana kadar bekletin.

      Haşlanmış eti bir güveç kabına koyun, üzerine soğan ve biber karışımını dökün ve alüminyum folyo ile örtün, ardından kağıdı çıkarıp altın rengi olana kadar pişirin.