Bostana salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg taze domates
    • 8 tane taze kırmızı / yeşil biber
    • 1 demet maydanoz
    • ½ demet nane
    • ½ demet semiz otu
    • ½ demet yeşil soğan
    • Tuz
    • Ekşi olarak
    • Koruk suyu, nar suyu ya da nar pekmezi
  • Yapılışı

    1. Domateslerin kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Damarları ve tohumları ayıklanan biber, yeşil soğan, maydanoz, nane ve semizotu ince ince kıyılır. Tuz ilavesiyle iyice karıştırılır, ekşisi konularak kâselere doldurulur.

      Malzemesi ne kadar ince kıyılırsa o kadar makbuldür. Ekşisi, yaz başında koruk suyu, sonbaharda taze nar suyu, diğer mevsimlerde nar pekmezidir. Limon tuzu ve şeker karışımı, diğerlerinden mahrumiyet halinde kullanılabilir.


      Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN