İstanbul kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 4 dilim dana bonfile
    • 1 demet ıspanak
    • 2 adet domates
    • 1 adet kırmızıbiber
    • 1 adet sarı biber
    • Sıvıyağ
    • Sebze çeşnisi
    • Karabiber, Tuz
  • Yapılışı

    1. İnce ince doğranan kuru soğanlar sıvı yağda kavrulur. Ispanak ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve sebze çeşnisi ile tatlandırılır.

      Hazırlanan harç servis tabağına alınır. Ayrı bir tavada julyen doğranmış dana bonfile sıvı yağda dört dakika pişirilir. Renkli biberler doğranarak ilave edilir.

      Kavrulan etler önceden hazırlanan ıspanak harcının üzerine konur. Süzme yoğurt ve elma dilim patates eşliğinde servis edilir.