Pelmeni etli mantı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1 yumurta
    • ½ bardak su
    • ½ fincan süt
    • 3-4 su bardağı elenmiş un
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Hamuru kıvırmak için ekstra un
    • Dolgu için
    • 1 kilo kıyma
    • 3 adet doğranmış soğan
    • 4 diş sarımsak, kıyılmış
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı karabiber
    • Pelmeni kaynatmak için
    • 5 litre su veya sebze suyu
    • Tuz
    • 5 defne yaprağı
    • Üstü için
    • Tereyağı
    • Ekşi krema
  • Yapılışı

    1. Öncelikle pelmeni mantının hamurunu hazırlamaya başlayın.
      Geniş bir kapta yumurtayı süt, su, yağ ve tuzla çırpın. Karışım eşit olacak şekilde iyice karıştırın.
      Unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.

      Hamuru ellerinizle iyice unlanmış bir yüzeyde 5-8 dakika yoğurun. Mikseriniz varsa, aynı süre yoğurmaya ayarlayın.
      Hamuru büyük bir top haline getirin. Üstünü plastikle örtün ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

      İkinci adımda ise et dolgusunu hazırlayın.
      Bu arada kıyılmış soğan ve sarımsakla birlikte kıymayı karıştırarak iç malzemenizi hazırlayın. Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

      Pelmeni mantısında şekil verebilmek için
      hamur hazır olduğunda, küçük parçalara ayırın ve tek tek unladığınız bir yerde yuvarlak bezelere ayırın.

      Onları top haline getirin ve unlu bir oklava ile yavaşça düz bir şekilde açın. Hamurun şeklinin yanı sıra hamurun da eşit kalınlığını korumaya çalışın.

      1½ inçlik yuvarlak bir çerez kesici alın ve hamurdan olabildiğince çok daire kesin.
      Unlu yüzeyinize hamur halkalarını düzenleyin ve et karışımının bir kısmını şeklin alt yarısına kaşıklayın.

      Daireyi ikiye katlayın ve yeni yarım dairenizin kenarını tamamen sıkıştırarak eti ortasından kapatın.

      Yarım dairenin iki köşesini ortada bir araya getirin ve sihirli bir şekilde kulak şeklinize sahip olacaksınız.

      Tüm kalan hamur şeritlerini toplayın ve tekrar açın.

      Pelmeni mantısını kaynatmak için bir miktar tuz ve defne yaprağı ile birlikte büyük bir tencere suyu veya sebze suyunu kaynatın.

      Pelmeni'nizi oluklu bir kaşık üzerine koyun ve gruplar halinde yavaşça suya sokun.

      Onları yaklaşık sekiz dakika pişirin. Suyun yüzeyine çıktıklarında hazır olduklarını bileceksiniz.

      Yarıklı kaşığı kullanarak nazikçe çıkarın.
      Pelmeni mantısını servis etmek için
      sıcak pelmeniyi bir tabağa aktarın ve olabildiğince çabuk tereyağı ilave edin, böylelikle küçük köftelerin üzerinde iyice erimesini sağlayın. Ekşi krema ile servis yapın.