Az yağlı browni kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • Bir tutam vanilya
    • Bir fincan şeker
    • Yarım bardak sıvı yağ
    • Bir fincan ve çeyrek fincan un
    • Kabartma tozu kaşığı
    • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
    • Bir fincan kakao
  • Yapılışı

    1. Az yağlı browni tarifimize önce yumurta ve şekerleri çıparak başlıyoruz.

      Elektrikli karıştırıcıda çırpmaya devam ediyoruz ve ardından bitkisel yağı ilave ediyoruz .

      Un ve kabartma tozu ile ekleyerek başlayıp çırpmaya devam ediyoruz.

      Kakao ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada, yapışmaz bir tavada bir kaşık unla birlikte cevizleri kızartın.

      Karışımın üzerine kavrulmuş cevizleri ilave ediyoruz.

      Brownimizi biraz tahin ile yağlanmış fırın tepsisine dökün.

      Kek keki önceden ısıtılmış fırına yaklaşık 40 dakika kadar veya kekler tamamen pişene kadar pişiriyoruz.

      Kalıbın boyutuna ve derinliğine ve fırının mukavemetine göre her fırın ve her kalıp için uygun derecede ve zamanda pişirmek önemli.

      Not: Hafif yumuşak bir doku elde etmek için malzemelere yarım bardak portakal suyu ekleyebilirsiniz.