Güveçte somon tarifi
  • Malzemeler

    • 1.200 gr somon
    • 16 adet orta boy mantar
    • 4 adet orta boy domates
    • 4 adet çarliston biber
    • 2 adet kırmızıbiber
    • 4 yemek kaşığı salça
    • 4 diş sarımsak
    • 4 adet defne yaprağı
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Sarımsak, soğan, mantar ve çarliston biberler sırasıyla sotelenir. Defne yaprağı ve domates ilave edilerek biraz daha pişirildikten sonra salça ilave edilir. Tuz, karabiber ve biraz su eklenip bir taşım kaynatılarak bir sos elde edilir.

      Ayrı bir tavada kuşbaşı doğranmış kılçıksız somonlar 3-4 dakika kadar sotelenir. Önceden hazırlanan sos, sotelenmiş somona ilave edilerek 2-3 dakika kadar daha pişirilir. Kişi sayısınca güvece boşaltılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Salamandırada kızartılıp servis edilir.