Fırında kabaklı tavuk şiş kebap Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında kabaklı tavuk şiş kebap tarifi
  • Malzemeler

    • Marinasyon malzemeleri
    • ¼ fincan yoğurt
    • ¼ fincan zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 yemek kaşığı dereotu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı biber
    • Şiş için
    • 1 adet tavuk göğsü, küpler halinde kesilmiş
    • 1 orta boy kabak, küpler halinde kesilmiş
    • 1/4 su bardağı kırmızı soğan, küp küp doğranmış
  • Yapılışı

    1. Orta boy bir karıştırma kabında tüm marine malzemelerini birleştirin ve birleşene kadar çırpın. Sebzeler için 2 yemek kaşığı marine sosunu çıkarın.

      Kuşbaşı tavuğu marine ete ekleyin ve en az bir saat buzdolabında bekletin.

      Bir ızgarayı yüksek ısıya (200 derece) önceden ısıtın


      Ayrılmış 2 yemek kaşığı sosun içine kabak ve kırmızı soğanı atın.


      Tahta şiş kullanıyorsanız 10 dakika suda bekletin. Metal şiş kullanıyorsanız, malzemelerin yapışmaması için hafifçe yemeklik yağ püskürtün.


      Tavuk, kabak ve kırmızı soğanı şişlerin üzerine diziniz.


      Her iki tarafta 4-5 dakika ızgara yapın.

      İsterseniz ekstra limon, dereotu ve beyaz peynir ile tadını çıkarın!