Havuçlu ve zencefilli grip çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Havuçlu ve zencefilli grip çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet havuç
    • 1 çay kaşığı zencefil tozu
    • 1 adet soğan
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
    • Yeteri kadar tavuk suyu
    • 1 adet patates
    • Tuz ve karabiber
    • Kıyılmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Önce soğanı, patatesi ve havucu bir süre zeytinyağı ile ısıtılmış bir tavaya koyup ve biraz kavurun.
      İri parçalar halinde kesmeniz yeterlidir.

      İçerisine biraz sotelenmiş hale sebzeleri getirdikten sonra zencefil tozunu ekleyin.

      Tavuk suyu ile tuzunu karabiberini ayarlayıp bir müddet haşlayın. Malzemeler biraz yumuşadıktan sonra çorbayı mikser ile püre haline getirin ve kıyılmış maydanoz ile servis edin.