Mantar çorbası kremalı ve sütlü Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mantar çorbası kremalı ve sütlü tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet orta boy soğan
    • 2 adet orta boy havuç
    • 100 gram pırasa
    • 200 gram krema
    • 250 gram süt
    • 100 gram tereyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    • Tuz, karabiber ve zerdeçal
  • Yapılışı

    1. Önce soyulduktan sonra soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencereye koyun ve tereyağını ekleyin. Ardından tereyağını eritmek için tencereyi ateşin üzerine koyun. Bir sonraki adımda doğranmış soğanı tencereye ekleyin.

      Soğan hafif yumuşayana kadar biraz tereyağı ile kızartın, ardından biraz zerdeçal ekleyin ve soğan ve zerdeçal karışımı yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.

      Bu sırada pırasa ve havuçları ince ince doğrayın ve soğanlar yumuşadıktan sonra tencereye ekleyin.

      Pırasa, havuç ve soğan karışımını 10 dakika kavurduktan sonra mantarları küçük parçalar halinde doğrayın veya rendeleyin. 10 dakika sonra mantarları ekleyin.

      Mantarları yumuşatmak için malzemeleri 5 dakika daha kavurun. Sonra beyaz unu bir bardak kaynar suda yavaş yavaş eritiyoruz (unun topaklaşmaması için unu azar azar eklemeliyiz) ve tencereye ekliyoruz.

      Bu aşamada tencereye 3 bardak kaynar su ilave edip çorbaya biraz tuz ve karabiber le tatlandırın.

      Malzemelerin kaynaması için 5 dakika bekleyin, ardından sütü krema ile karıştırın ve tencereye ekleyin.

      Süt ve krema karışımını ekledikten sonra çorbanın taşmamasına dikkat etmeliyiz.

      Yaklaşık 5 dakika sonra çorbaya doğranmış maydanozu ekleyin ve ateşi kapatın.
      Mantarlar ile süsleyip servis edin.