Ispanaklı mantarlı kıtır börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı mantarlı kıtır börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yufka
    • 10 adet mantar
    • 200 gr. ıspanak
    • Tuz
    • Pulbiber
    • Karabiber
    • 40 gram tereyağı
  • Yapılışı

    1. Bu güzel çıtır muska börekler için gerekli olan mantarları yıkayıp ince bir şekilde doğrayın.

      Tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı gezdirin. Mantarları ilave edin. Orta ateşte kavurmaya başlayın. Tuzunu ilave edin.

      Bu arada ıspanakların saplarını koparıp yapraklarını bol suda yıkayın.

      Süzdürüp ıspanak yapraklarını kesin.

      Mantarlar pişip iyice suyunu çekince ıspanakları koyun. Üzerine arzuya göre karabiber ve pulbiber serpin.

      Ispanaklar 3-4 dakika kavurun. Biraz suyunu çekip küçülünce ateşi kapatın.

      Yufkayı ikiye katlatıp 4-5 cm gibi aralıklarla şeritler kesin. Tereyağını yakmadan bir yerde eritin. Fırça yardımı ile kestiğiniz şeritlerin arasına sürün.

      Şeritlerin düz kısmına mantarlı ıspanaklı harçtan paylaştırın. Soğumuş olmasına dikkat edin.

      Sonra bir ucunu karşı tarafa üçgen olacak şekilde katlayıp bu şekilde katlamaya devam edin. En son ucuna tereyağ sürüp yapıştırın.

      En son üçgen muska şeklindeki böreklerin üzerine kalan tereyağını da sürüp susam serpin. 180 derecede pişirin.