Bezelyeli Güzel tarifi
  • Malzemeler

    • Zeytinyağı
    • 2 adet soğan
    • 2 adet havuç
    • 2 adet domates
    • 1 kg bezelye
    • 2 adet patates
    • Kaynar su
    • Tuz
    • Salça
  • Yapılışı

    1. Tencerenin dibi kaplanan kadar yağı dökün. Yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. Soğanlar ölene kadar kavurun.

      Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin.

      Daha sonra bezelyeleri ve gene küp küp kestiğiniz patatesleri tencereye ilave edin. Bir iki defa karıştırın. Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Dilerseniz rengini koyulaştırmak için 1 yemek kaşığı salça ekleyin.(eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)

      Piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.