Sebzeli Rosto Köfte (Dalyan Köfte) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sebzeli Rosto Köfte (Dalyan Köfte) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg. Beşler Dana Kıyma
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 adet yumurta beyazı
    • 1 su bardağı ekmek içi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 10-15 adet mantar
    • 2 adet yeşil çarliston biber
    • 2 adet kırmızı kapya biber
    • 2-3 adet havuç
    • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 avuç iri dövülmüş ceviz
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
  • Yapılışı

    1. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Mantarları iri iri dilimleyin ve tavada soteleyin. Mantarlar rengini kaybedince havucu, kırmızı ve yeşil biberleri küp küp doğrayarak mantarlarla birlikte kavurun.


      Son olarak bezelyeyi de ekleyerek sarımsak, tuz ve karabiberle lezzetlendirerek bir süre daha kavurun. Köfte harcı için 1 kg. Beşler Dana Kıyma’yı genişçe bir kabın içerisine alın.

      İçerisine 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen köftenizi iki yalı kâğıt arasında, yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.


      Hazırladığınız harcı eşit şekilde yayın ve köftenin uzun kenarından başlayarak yağlı kâğıt yardımıyla rulo yapın. Köftenin üzerine 1 adet yumurta beyazı sürerek alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Sebzeli Rula Köfte’yi fırından çıkartın ve dilerseniz üzerine domates sos hazırlayarak, dilimli şekilde servis edin. Afiyet olsun!