Karides cızlama (Tavada) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Karides cızlama (Tavada) tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram taze hazırlanmış ve soyulmuş karidesler
    • 3 diş sarımsak
    • Tuz
    • 3 yaprak taze fesleğen
    • 3-4 kaşık domates püresi
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 2 yeme kaşığı tereyağ
    • Acı pul biber
  • Yapılışı

    1. Bir parça tereyağı ile birlikte zeytinyağını bir tavaya koyun ve eritin.

      Hazırlanan karidesleri ekleyin. Ateşi açın ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Karidesleride ekleyip yağda cızırdatın.

      Tuz ve pul biberini ayarlayın.

      Bu aşamdan sonra dilerseniz karidesler piştikten sonra domates sosu ie pişirip fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.