Tefal actifry çıtır patates Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tefal actifry çıtır patates tarifi
  • Malzemeler

    • 800 gr patates
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • ½ çay kaşığı zerdeçal
    • ½ çay kaşığı toz haline getirilmiş
    • zencefil
    • ½ çay kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı kişniş (doğranmış)
    • 1 limon
  • Yapılışı

    1. Patatesleri soyun ve yıkayın.Bir mandolin kullanarak patatesleri dilimleyin.
      maksimum 0,5 cm kalınlığında dilimler olsun.


      Sonra, onları maksimum kibrit çöpü şeklinde kesin 0,5 cm kalınlığında.Su altında yıkayıp durulayın.İyice kurulayın.

      Büyük bir karıştırma kabında patatesleri
      bitkisel yağ ile iyice karıştırın.

      Patatesleri tefal actifry sepeti içine koyun.

      170 ° C'de 15 dakika pişirin, ardından çıkarın
      patatesleri karıştırıp sepeti geri koyun ve 20 dakika daha pişirin.

      Patatesleri zerdeçal ve zencefil ile baharatlayın.Kimyon, tuz ve kişniş isteğe göre kullanılabilir.