Actifry ile soslu biftek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Actifry ile soslu biftek  tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram bütün biftek
    • Eti marine için
    • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 2 çay kaşığı hardal tohumu
    • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
    • 1 çay kaşığı kırmızı biber
    • 2 tutam Cayenne biberi
    • 4 top taze öğütülmüş karabiber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    • Sosu için
    • ½ demet yassı maydanoz
    • 2 yemek kaşığı doğranmış kekik
    • 2 diş sarımsak
    • ½ soğan, ince dilimlenmiş
    • 1 küçük acı biber, tohumlu ve yıkanmış
    • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • Tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. Bir karıştırma kabında karabiber, şeker, hardal tohumu, kişniş,kimyon, sarımsak tozu, kırmızı biber, biraz zeytinyağı ile çırpın.
      Tüm parçayı kaplayıp marine etmek için bu karışım kullanın.

      Eti bu baharatlı karışımda 15 dakika bekletin.

      Etinizi marine edilirken, sosunu hazırlayın.

      Etin yeşil püre sosu içinse maydanoz, kekik, sarımsak, soğan ve acı biber hep birlikte ince kıyın veya rondodan geçirin.

      Bu karışıma sirke, limon suyu ve 50 ml zeytinyağınıda katın çırpın.
      Tuz ve karabiberle tatlandırın.

      Cihazı 3 dakika önceden 200 ° C'de ısıtın.
      Eti sepete koyun ve 200 ° C'de 10 dakika pişirin.
      Eti çevirin ve zeytinyağı gezdirin.

      200 ° C'de 5 dakika daha pişirin duruma göre süreyi artırabilirsiniz.

      Maydanozlu sos ile servis yapın.