Arancini Kızarmış Pirinç Topları (Tefal actifry) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Arancini Kızarmış Pirinç Topları (Tefal actifry) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan, ince doğranmış
    • 2 diş doğranmış sarımsak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 250 gram pirinç
    • 250 ml su
    • 50 gram parmesan
    • 1 tutam hindistan cevizi
    • 1 litre tavuk suyu
    • 60 gram pişmiş bezelye
    • 8 mozzarella incisi
    • 3 adet yumurta
    • 150 gram ekmek kırıntıları
    • Tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. Risottoyu pişirerek başlayın: Bir tencerede,
      soğan ve sarımsağı biraz zeytinyağında pişirin.

      Soğanı yarı saydam olunca pirinci katın parlayana kadar karıştırın. Et suyunu ilave edin.Pişmeye bırakın.

      Ateşten alın ve rendelenmiş bezelyeleri parmesan ve hindistan cevizi ,tuz ekleyin ve
      karabiber ile tatlandırın.

      Risottoyu bir fırın tepsisine yayın
      soğutup streç ile kapatın.

      Pirinç karışımını 8 porsiyona bölün.Avucunuzun içinde biraz pirinç alıp ortasına mozzarella topu koyup yuvarlayın.

      Bir tabakta yumurtaları çırpın.Başka bir tabakta ekmek kırıntılarını koyun.
      Pirinç toplarını önce yumurtaya ardından ekmek kırıntılarına yuvarlayın.
      Topları sepete koyun ve 160 ° C'de 15 dakika kızartın.