Közlenmiş patlıcan karnıyarık actifry Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Közlenmiş patlıcan karnıyarık actifry tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patlıcan
    • 4 adet bıldırcın yumurtası
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • İnce dilimlenmiş 1 tatlı soğan
    • İnce dilimlenmiş 1 adet kırmızı biber
    • 1 diş ezilmiş sarımsak
    • 200 gram doğranmış domates
    • 1 yemek kaşığı domates püresi
    • 1 buket garni
    • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yapılışı

    1. Patlıcanların etrafından bir çatal yardımı ile delikler açın.
      Hepsini sepete koyun ve 170 ° C'de 20 dakika kadar pişirin.

      Pişirirken soğan ve biberi bir tencerede biraz yağda iyice pişene kadar soteleyin. Sarımsağı, kimyonu ekleyin, ezilmiş domates ve domates püresini biraz tuzla birlikte kaynatın.

      Dört adet 15 x 15 cm kare pişirme kağıdını kesin.

      Patlıcan pişince uzunlamasına ikiye bölün ve her bir yarısını bir parça yağlı kağıt içine yerleştirin.

      Soğan ve biber karışımını ikiye bölün.
      patlıcan yarımlarına yayın.
      Her patlıcanın ortasını açın ve içine bir yumurta kırın.

      Sepete iki patlıcan / patlıcan yarısı koyun
      hafifçe uzanan pişirme kağıdı ile baş başa
      yanların üstünde.

      Patlıcanları yağlı kağıtlara yerleştirip ikişer sepete koyun.
      170 ° C'de önce 8 dakika pişirip sonra actifry da 3 dakikada dinlendirin ve sepetten çıkarın.
      Diğer iki patlıcan için de aynısını yapın.