Tirit
-
Malzemeler
- 1 kg yağlı parça et
- ½ kg yoğurt
- 4 diş sarımsak
-
Yapılışı
-
Küçük parçalar halinde doğranıp tencereye konulan etin üzerine su ilave edilerek iyice pişirildikten sonra tuzu ilave edilir ve pişen etler iyice didilir. Açık ekmek** küçük parçalara ayrılarak tabaklara konulup üzerine kepçeyle et ve tiridi dökülür. İsteyen, tabağına önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt döker; arzu eden limon sıkar ve dövülmüş sarımsak ilave eder.
*Et suyu ile haşlanmış ekmek anlamına gelen, Farsça ‘terid’ sözcüğünden gelir.
**Urfa’da lavaş ekmeğe verilen ad.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
-
Küçük parçalar halinde doğranıp tencereye konulan etin üzerine su ilave edilerek iyice pişirildikten sonra tuzu ilave edilir ve pişen etler iyice didilir. Açık ekmek** küçük parçalara ayrılarak tabaklara konulup üzerine kepçeyle et ve tiridi dökülür. İsteyen, tabağına önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt döker; arzu eden limon sıkar ve dövülmüş sarımsak ilave eder.