Tirit tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg yağlı parça et
    • ½ kg yoğurt
    • 4 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Küçük parçalar halinde doğranıp tencereye konulan etin üzerine su ilave edilerek iyice pişirildikten sonra tuzu ilave edilir ve pişen etler iyice didilir. Açık ekmek** küçük parçalara ayrılarak tabaklara konulup üzerine kepçeyle et ve tiridi dökülür. İsteyen, tabağına önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt döker; arzu eden limon sıkar ve dövülmüş sarımsak ilave eder.

      *Et suyu ile haşlanmış ekmek anlamına gelen, Farsça ‘terid’ sözcüğünden gelir.
      **Urfa’da lavaş ekmeğe verilen ad.

      Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN