Azeri sebzeli kuku (Kuku sabzi) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Azeri sebzeli kuku (Kuku sabzi) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 1 adet orta boy pırasa
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
    • Maydanoz
    • Dereotu
    • Kişniş
    • 4-5 yumurta
    • Tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı zerdeçal
    • 1 tatlı kaşığı çemen otu
    • 1 çay kaşığı kereviz yaprağı tozu
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Soğanı yemeklik minik minik doğrayın.Pırasayı da aynı şekilde fazla yeşil kısımlarını almadan minik minik doğrayıp yıkayın.

      Orta boy yapışmaz bir tavayı ısıtın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağ dökün.Soğan ve pırasa yumuşayana kadar soteleyin.Yaklaşık 10-12 dakika yeterli olacaktır.

      BU arada maydanoz, kişniş ve dereotunu kıyın.Miktar olarak iki avuç her ottan olması yeterlidir.Robottan geçirmeyen bu otların özelliğini yitirmesine yol açar.

      Büyük bir çanağın içine otları alın.Üzerine duruma göre 4 yada 5 yumurta kırın.Biraz tuz ilave edin.Karabiber, zerdeçal ve diğer baharatlarla birlikte kabartma tozu katın.

      Güzelce karıştırın ve soğanlı pırasayıda ekleyin.

      Tavayı ısıtp 3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.Kızınca tüm karışımı dökün.

      8-10 dakika kızarınca 1-2 dakikada fırında pişirin.Yada alt üst etmeniz gerekir.

      Yanında yoğurtla servis edin.