Ahududulu portakallı fırında armut Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ahududulu portakallı fırında armut tarifi
  • Malzemeler

    • 2 armut
    • 4 çay kaşığı hindistancevizi yağı
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 1 adet portakal
    • 200 gram ahududu
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 tutam hindistan cevizi
    • 100 ml. hindistan cevizi sütü
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. Fırını önceden 180 derece ısıtın. Armutları ikiye bölün ve çekirdeğini bir kaşıkla kaldırın.

      Armut ne kadar çok oyulursa o kadar fazla doldurulabilir.
      Armutları, kesik tarafı yukarı bakacak şekilde pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
      Her bir armut yarısına 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ,bir tutam tarçın ve hindistan cevizi koyun.

      Portakal kabuğunun rendeleyin ve elde edilen kabuğun yarısını armut yarımlarının üzerine dağıtın. Armutların üzerine suyunu sıkın.
      15 dakika fırına koyun.

      Şimdi ahududuları ekleyin ve her armutun yarısına biraz bal sürün. 15-20 dakika daha fırına tutun.

      Armutlar fırının içindeyken hindistan cevizi köpüğünü hazırlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, hindistan cevizi sütünü mutfak robotunda köpürtün.

      Kalan portakal kabuğunu, bir tutam vanilyayı, 1 tatlı kaşığı bal ve bir tutam tarçını ekleyin. Her şeyin birlikte köpürmeye devam etmesine izin verin.
      Servis yapmadan önce hindistan cevizi kremini sıcak armutların üzerine dökün.