Muhallebili Üçgen baklava (Hazır yufka) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Muhallebili Üçgen baklava (Hazır yufka) tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram tereyağı
    • Baklava yufkası
    • Kırılmış Fındık
    • İçi için
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı irmik
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Lİmon kabuğu rendesi
    • Şerbet için
    • 2su bardağı süt
    • 2 su bardağı su
    • 1 limon dilimi
  • Yapılışı

    1. Üçgen baklavaların yapımına önce şerbet ile başlayın.

      Bir tencereye su, şeker ve limon dilimini koyup yaklaşık 30 dakika ateşe koyun.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca altını kapatın.

      Muhallebi için gerekli malzemeleri de koyulaşana dek pişirin.

      Muhallebi kıvamını alınca limon kabuğunu rendeleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.

      Baklava yufkasından iki tanesini alıp üst üste koyun.

      Ortadan ikiye kesin.Sonra enine 4 parçaya bölün.


      8 parça diktörtgen elde edin.Bunların ucuna bir tatlı kaşığı muhallebi koyup muska şeklinde sarın.Böylce üçgenler elde edeceksiniz.

      Diktörtgen iri boy bir borcama yerleştirin.

      Yaklaşık olarak 24 adet üçgen sığacaktır.

      Üzerine tereyağı eritip fırına verin.180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

      Fırından çıkarttıktan sonra 2 dakika bekleyip soğuk şerbeti gezdirin.Fındık ile üstünü süsleyebilirsiniz.