Patatesli fırında burger köfteler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patatesli fırında burger köfteler tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo kıyma
    • 2 adet rendelenmiş soğan
    • 2 adet rendelenmiş domates
    • Islatılmış 3 kalın bayat ekmek dilimi
    • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • tuz
    • Taze kara biber
    • Fırında patates için
    • 8 adet patates
    • 1 yemek kaşığı hardal
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
    • 2 bardak Su
    • Tuz
    • taze kara biber
  • Yapılışı

    1. Patatesli fırında burgerler için kıyma karışımını yapmadan önce limonlu fırında patatesleri hazırlayın.

      Patatesleri soyun ve parçalar halinde veya kalın dilimler halinde kesin.

      Bir kaseye koyun ve patates için su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Her yerde yağlanmaları için iyice karıştırın. Kase içindeki tüm sıvılarla birlikte bir tencerede boşaltıyoruz. Üzerine su dökün ve yumuşayana kadar üzerini suyla ıslattığınız yağlı kağıt ile kapatarak 200 derece C'de 1 saat pişirin.

      Fırında burgerler için kıymayı bir kaseye koyun, soğan ve domatesleri robotton çekip doğruca kıymanın içine koyun.

      İsterseniz domates ve soğanı kendiniz rendeleyebilirsiniz.

      Suda beklettiğiniz ekmeği süzün ve kıymanın içine ufalayın. Kekik, tuz ve karabiber, sirke ve zeytinyağı ilave edin.

      Karışımı iyice kabartmak için iyice yoğurun.

      Karışım sıkıysa biraz su serpin. İnce ise biraz ekmek, kızarmış ekmek veya yulaf gevreği ekleyin. 10 veya 12 parça haline getirin ve önceden pişirilmiş patateslerin üzerine yerleştirin. Folyoyu çıkararak 30 dakika daha pişirmeye devam edin.