Basit Temel pizza tarifi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Basit Temel pizza tarifi tarifi
  • Malzemeler

    • Yaklaşık 500 gram un (ekmeklik buğday unu)
    • 320 ml ılık su
    • 1 küp taze maya 25 gr. (veya 1 poşet kuru maya)
    • 1 tutam şeker
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Hamuru açmak için
    • Biraz mısır unu
  • Yapılışı

    1. Hamuru yapmak için bir kaseye pizza unu ve tuzu koyun ve bir kaşıkla karıştırın. Merkezde bir su birikintisi yapıyoruz.

      Mayayı şeker ve su ile çözdürünüz. Streç film ile örtün ve etkinleşmesi için 10 dakika bekleyin .Üst yüzeyi köpürdüğünde hazırdır.

      Aktif mayayı unun içine dökün.Zeytinyağını suya dökün ve hep birlikte una ekleyin. Merkezden dışarıya bir kaşıkla daire şeklinde karıştırın .

      Hamur bir kütle haline geldiğinde (ince olacaktır), kasenin dibinde kalan unun yanı sıra tezgahtaki tüm malzemeleri boşaltın.

      Unlu ellerle güçlü hareketlerle yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru çekip açın ve yeniden yoğurun.

      Pizza hamuru yumuşak, elastik ve esnek olmalıdır .

      Derin bir kaseyi yağlayın veya hafifçe unlayın ve hamuru içine koyun.

      Nemli bir havluyla veya streç filmle örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 2 saat veya ılık bir yerde 1 saat hacmini ikiye katlayın .

      Hamur kabardıktan sonra 4 parçaya bölün . Her biri yaklaşık 25 cm çapında 4 pizza yapıyoruz.

      Her bir hamur parçasını ya parmak uçlarıyla , unlu bir yüzeye dairesel hareketlerle bastırarak ya da daha ince ve gevrek olmasını istiyorsak oklava ile açıyoruz.

      Çevrenin etrafında bir oluk oluşturmaya özen gösteriyoruz .

      Pizzanın dibinde daha gevrek bir kabuk elde etmek için tavaya biraz mısır unu serpin .

      Pizza hamuru buzdolabında üç gün film kaplı, iki ay dondurucuda bekletilebilir.

      Dirençli bir fırınınız varsa 220-230 ° C'ye kadar ön ısıtma yapın .

      Fırınınıza ters çevrilmiş bir fırın tepsisi yerleştirin. Pizza hamurunu tahtaya veya mısır ununu serptiğiniz tezgahta açın. Üzerine domates sosu sürün.

      Mozerellaları yerleştirip fesleğen yaprakları ile süsleyin.

      Ters fırında duran tepsi üzerine pizzayı kolay bir şekilde yerleştirip 8-10 dakika pişirin.






      Διαβάστε περισσότερα: https://www.argiro.gr/recipe/basiki-zimi-gia-pitsa/