Sebzeli soslu spagetti tarifi
  • Malzemeler

    • 350 gram Barilla Spaghetti
    • 350 gram Barilla Basilico sos
    • 400 gram Kabak
    • 70 gram Patlıcan
    • 70 gram Dolmalık biber
    • 70 gram Natürel sızma zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı Sarımsak
    • 1 diş Fesleğen yaprakları, kıyılmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Sebzeleri yıkayın, kurulayın ve küp şeklinde kesin.

      Yapışmaz bir tavada zeytinyağını soyulmuş bütün bir sarımsakla ısıtın. Sarımsağı yağın içinden çıkarın ve doğranmış sebzeleri ekleyin, canlılığını yitirmeyecek şekilde pişene kadar soteleyin.

      Barilla Basilico sosunu tavaya ekleyip ısıtın, sebzeler ile birkaç dakika boyunca çeşnilenmeye bırakın.

      O sırada geniş bir tencerede su kaynatmaya başlayın. Kaynarken tuz ekleyin ve Spagetti'yi pakette belirtilen süre boyunca haşlayın. Makarnayı süzmeden önce suyundan birkaç çorba kaşığı ayırın.

      Spaghetti'yi ve ayırdığınız makarna haşlama suyunu sos tavasına dökün ve suyu çekilene kadar orta ateşte pişirin.

      Sıcak servis yapın, üzerine taze fesleğen yaprakları ve kıyılmış maydanozu ekleyin.