Barilla tam Buğday Makarna Napoliten Soslu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

 Barilla tam Buğday Makarna Napoliten Soslu tarifi
  • Malzemeler

    • Barilla Tam Buğday Penne 1 kutu
    • Barilla Napoletana sos 1/2 kavanoz
    • Sarımsak 1 diş
    • Badem 60 gr
    • Rendelenmiş Parmesan peyniri 120 gr
    • Taze roka 700 gr
    • Natürel sızma zeytinyağı 120 ml + 2 yemek kaşığı
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Geniş bir tencerede suyu kaynatın
      Sosu, küçük bir sos tavasında kısık ateşte ısıtın.

      Bu sırada sarımsağı, bademleri, 60 gr peyniri ve rokayı blendera koyun ve 10 saniye boyunca çalıştırın.

      Blenderı çalıştırırken zeytinyağını yavaş yavaş üzerinde gezdirin. Daha sonra Tuz ve karabiberi ekleyin.

      Pesto sosunu geniş bir kaba dökün
      Makarnayı pakette belirtilen süre boyunca haşlayın.

      Makarnayı, suyundan yarım bardak ayırarak süzün Makarna suyunu pesto sosuna ekleyin
      Makarnayı sosa ilave edin ve karıştırın.

      Servis için kasenin alt kısmına biraz ılık Napoletana sos dökün, üstüne bir kepçe makarna koyun ve son olarak 60 gr peynirle süsleyin.