Nohutlu Tavuk Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet haşlanmış Lezita Tavuk Göğsü
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Bir tutam şeker
    • 5 damla limon
    • 1 litre tavuk suyu
    • 5 dal ince doğranmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Pilav tenceresinde tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte pirinci yüksek ateşte

      3-4 dakika kavurun. Tuzunu, şekerini, limon suyunu ve tavuk suyunu verin. Nohudu ve haşlanmış Lezita tavuğu ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Sonra harmanlayın ve bir kasenin içine koyup ters çevirin. Maydanoz ile servis edin.