Fırında Milföylü Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında Milföylü Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kase kuşbaşı Lezita Kemiksiz But
    • 1 adet milföy
    • 1 çay bardağı krema
    • 3 diş jülyen doğranmış sarımsak
    • 1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
    • 4 adet kuşbaşı doğranmış mantar
    • 1 adet küp doğranmış haşlanmış yumurta
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çay kaşığı susam
    • 1 çay kaşığı çörek otu
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
    • Bir tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Tavada zeytinyağıyla sırasıyla kuru soğanı, kuşbaşı Lezita Kemiksiz But etini, sarımsağı ve mantarı soteleyin. Suyunu ve kremasını ekleyip 3 - 4 dakika kaynatın.

      Kıvam aldıktan sonra haşlanmış yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve biberle lezzetlendirin. Kasenin içine alıp üzerine milföy hamurunu koyun. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Susam ve çörek otu ekleyerek 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.