Tereyağlı mantar sote tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg mantar
    • 1 ince doğranmış soğan
    • 4 diş ezilmiş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • tutam tuz
    • tutam biber
    • 1/2 su bardağı sebze suyu
  • Yapılışı

    1. Mantarları silin ve kabaca doğrayın.
      Büyük bir tencerede tereyağı ve yağı ısıtın. Sarımsak ve soğanı yağa ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar ama kahverengi olmayana kadar pişirin.

      Mantarları ekleyin ve üzerini kapatın.
      8-10 dakika daha veya mantarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

      İstenilen kıvama gelene kadar birlikte karıştırın.

      İstenilen kıvamı elde etmek için gerekirse sebze veya tavuk suyu ekleyin.
      Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.