Marul kaselerinde Mantarlı Tavuk Kıyması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Marul kaselerinde Mantarlı Tavuk Kıyması tarifi
  • Malzemeler

    • 2 diş kıyılmış sarımsak kıyılmış
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
    • 250 gram yağsız tavuk kıyma
    • 50 gram dilimlenmiş mantar , doğranmış
    • 50 gram pişmiş mısır taneleri
    • 75 ml ketçap
    • 1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
    • 1 iceberg marul
  • Yapılışı

    1. Wok veya büyük bir tavada sarımsağı zeytinyağında orta ateşte hafif renk alana kadar pişirin.

      Tavuk kıymayı ekleyin ve ateşi yükseltin.
      Tavuk kıymayı 3 dakika pişirin. Topak oluşumunu önlemek için sürekli karıştırın.

      Ateşi kısın ve mantarları ve mısırı ekleyin.
      2 dakika daha pişirin.

      Fazla sıvıyı boşaltın ve ısıya geri dönün.
      Ketçap ve fesleğeni ekleyin. 3 dakika daha kısık ateşte pişirin.

      Servis için marulu ayrı yapraklara bölün. Makasla eşit porsiyon boyutuna kesin.

      İyice yıkayın ve temiz bir havluyla veya salata döndürücüsünde kurulayın.

      Kaşıkla tavuk karışımını marul kaplarına koyun.