Pastırmalı Peynirli Mantar dolması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pastırmalı Peynirli Mantar dolması  tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gr. orta boy mantar
    • 2 dilim kepekli ekmek kırıntısı
    • 2 adet ince kıyılmış pastırma
    • 1 küçük doğranmış ince soğan
    • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
    • 1 su bardağı (250 gram) ricotta peyniri
    • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yapılışı

    1. Mantar kapaklarını silin, mantar saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın.

      Ekmek kırıntılarını kuru bir tavada kızartın (yakmamaya dikkat edin). Bir tabağa koyun.
      Aynı tavada pastırmayı, soğan, mantar sapları ve kekiği soğan yumuşayana kadar pişirin.

      Ekmek kırıntıları ve ricotta ekleyin ve iyice karıştırın.

      Mantar kaplarını galeta unu karışımı ile doldurun, üzerine Parmesan peyniri serpin ve kahverengi olana kadar ızgara yapın.