Glutensiz Tavuklu krepler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Glutensiz Tavuklu krepler  tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 su bardağı glütensiz sade un
    • 2 çay kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı doğranmış taze frenk soğanı
    • 2 yumurta, hafif çırpılmış
    • 1/2 su bardağı yağlı süt
    • Krep içini doldurmak için
    • 30 gram tereyağ
    • 1/2 soğan, ince doğranmış
    • 1 1/2 yemek kaşığı glütensiz sade un
    • 1 adet ince doğranmış tavuk göğsü
    • 1/4 çay kaşığı kuru hardal (markanın glütensiz olup olmadığını kontrol edin)
    • 50 gram ince doğranmış mantar, ince doğranmış
    • 1/2 su bardağı yağlı süt
    • 1/2 X 150g kremalı mısır konservesi (markanın glütensiz olup olmadığını kontrol edin)
  • Yapılışı

    1. Unu kaseye eleyin.Yumurtaları, yağı ve sütü karıştırıp una dökün.

      Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın (veya pürüzsüz olana kadar bir mutfak blendırlayın).
      Örtün ve 30 dakika bekletin.

      Yağlanmış ağır tabanlı bir krep tavasını ısıtın.

      Tavaya 2 ila 3 yemek kaşığı hamur dökün. Altında hafifçe kızarana kadar pişirin.
      İki tarafınıda pişirin.

      Krep Dolgusu için

      Tavada tereyağı ısıtın, hardal, soğan ve mantarları karıştırın, soğan yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.

      Unu karıştırın, 1 dakika pişirin.
      Ateşten alın ve yavaş yavaş süt, tavuk ve mısırı karıştırın.

      Sos kaynayıp koyulaşana kadar ateşte karıştırın.

      Tavuk yumuşayana kadar üstü kapalı olarak pişirin. Soğumaya bırakın.

      Krepleri iç ile rulo yapabileceğiniz gibi muffin kaplarına birer parça 5 cmlik yuvarlak kestiğiniz krepleri yerleştirin.

      Fırında biraz ısıtıp sonra ortalarına tavuklu harçtan koyup kaşar rendeleyip 5 dakika daha fırında tutup servis yapın.