Mısır ve tereyağlı fasulye çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mısır ve tereyağlı fasulye çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 avuç mısır tanesi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet esilmiş ve ince dilimlenmiş arpacık soğanı
    • 500 ml tuzu azaltılmış sebze veya tavuk suyu
    • 300 gram durulanmış, süzülmüş fasulye
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş fesleğen
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • taze çekilmiş karabiber
    • kırmızı biber serpmek için
    • 1/2 su bardağı hafif süt
  • Yapılışı

    1. Küçük, keskin bir bıçakla mısır tanelerini mısır koçanından çıkarın.

      Yağı orta tencerede orta-düşük bir sıcaklığa ısıtın. Arpacık soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.

      Mısır tanelerini ve et suyunu tavaya koyun, üzerini kapatın, ısıyı artırın ve kaynatın.

      Isıyı azaltın ve mısır yumuşayana kadar (yaklaşık 10 dakika) kısmen kapalı olarak pişirin. Ara sıra karıştırın.

      Fasulyesini ekleyin ve üstü açık olarak 5 dakika pişirin. Ateşten alın.

      Bir mutfak robotu veya blender kullanarak 1 bardak çorbayı neredeyse pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.

      Tavaya dönün, fesleğeni, maydanozu ekleyin ve karıştırın.

      Tavayı ocağa geri koyun ve ara sıra karıştırarak orta ateşte kaynatın.

      Misket limonu suyunu karıştırın ve 1 dakika kaynatın.


      Sütü ekleyin ve tadına göre biber ekleyin.