Elma veya armut yulaf ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Elma veya armut yulaf ezmesi
-
Malzemeler
- 10 elma veya armut (veya her ikisinin bir kombinasyonu)
- 1/4 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı çabuk pişen yulaf
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı ayçekirdeği (isteğe bağlı)
- 1/2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)
-
Yapılışı
-
Meyveyi çekirdeklendirin ve ince ince dilimleyin, kabuğunu azıcık bırakın.
Bir pişirme kabının tabanına yaklaşık 1/4 su bardağı su koyun ve ardından ince dilimlenmiş meyveyi tabağın altını örtecek şekilde dizin.
Yağı bir tencerede ısıtın ve ardından yulaf, bal, ayçiçeği tohumu, tarçın ve hindistan cevizi ekleyin.
Malzemeleri kısık ateşte tahta kaşıkla iyice birleşene kadar karıştırın.
Yulaf karışımını dilimlenmiş meyvelerin üzerine yayın.
Yavaş bir fırında (160 ° C) yaklaşık bir saat veya üstüne kızarana kadar pişirin.
-
Meyveyi çekirdeklendirin ve ince ince dilimleyin, kabuğunu azıcık bırakın.