Kuzu gerdan sebzeli haşlama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kuzu gerdan sebzeli haşlama  tarifi
  • Malzemeler

    • 4 parça kuzu gerdan
    • 2-3 adet havuç
    • 2-3 adet patates
    • 7-8 adet arpacık soğan
    • Top karabiber
    • 1-2 limon dilimi
    • Tuz
    • 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede kuzu gerdanları limon dilimi, top karabiber, arpacık soğan, tuz ile haşlayalım.

      Yayvan bir tencere de tereyağını eritelim.Havuçları 4-5 santim uzunluğunda iri verev şeklinde keselim.Eriyen tereyağında 3-5 dakika döndürelim.

      İçerisine haşlanmış kuzu gerdan etini ekleyelim.

      Üzerine ise süzgeçten geçirerek et suyunu dökelim.

      Patateslerimizide 7-8 parçaya uzunlamasına iri şekilde keselim.Hepsini tencereye ilave edelim.Tuz miktarını kontrol edin.

      Kapağı kapalı patatesler ve havuçlar yumuşayana dek pişirelim.

      En son kıyılmış maydanoz ile servis yapalım.