Kuzu gerdan sebzeli haşlama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kuzu gerdan sebzeli haşlama
-
Malzemeler
- 4 parça kuzu gerdan
- 2-3 adet havuç
- 2-3 adet patates
- 7-8 adet arpacık soğan
- Top karabiber
- 1-2 limon dilimi
- Tuz
- 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
-
Yapılışı
-
Bir tencerede kuzu gerdanları limon dilimi, top karabiber, arpacık soğan, tuz ile haşlayalım.
Yayvan bir tencere de tereyağını eritelim.Havuçları 4-5 santim uzunluğunda iri verev şeklinde keselim.Eriyen tereyağında 3-5 dakika döndürelim.
İçerisine haşlanmış kuzu gerdan etini ekleyelim.
Üzerine ise süzgeçten geçirerek et suyunu dökelim.
Patateslerimizide 7-8 parçaya uzunlamasına iri şekilde keselim.Hepsini tencereye ilave edelim.Tuz miktarını kontrol edin.
Kapağı kapalı patatesler ve havuçlar yumuşayana dek pişirelim.
En son kıyılmış maydanoz ile servis yapalım.
-
Bir tencerede kuzu gerdanları limon dilimi, top karabiber, arpacık soğan, tuz ile haşlayalım.