Kuzu etli fırında bezelye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kuzu etli fırında bezelye
-
Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kaşar rendesi
-
Yapılışı
-
Tencere de tereyağını eritip etleri önce mühürleyin.Etler suyunu çekince soğanları sonra minik minik kestiğiniz biberleri soteleyin.
En son bezelyeleri ve tuzuda katıp sıcak suda etlerle birlikte haşlayın.
Bu arada minik küp küp kestiğiniz patatesleri kızartın.
Patlıcanlarıda aynı şekilde kızartın.
Et ve bezelye piştiğinde bir borcam içine alın.İsteğe göre kekik ilave edi.
Üzerine patatesleri ve patlıcanlarıda dökün.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyip 190 derecede kaşarlar eriyene dek pişirin.Afiyet olsun.
-
Tencere de tereyağını eritip etleri önce mühürleyin.Etler suyunu çekince soğanları sonra minik minik kestiğiniz biberleri soteleyin.