Mantar haşlamalı satası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mantar haşlamalı satası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo beyaz mantar, mini golf büyüklüğünde
    • 4 diş sarımsak, dilimlenmiş ve doğranmış
    • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
    • Bir avuç taze maydanoz, doğranmış, sapları çıkarılmış
    • 4-5 adet limon suyu ve limon kabukları
    • Deniz tuzu ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Büyük bir tencerede su kaynatmaya başlayın.

      Limonların suyunu sıkın.Kabuklarını atmayın.

      Mantarlarımızı su doldurduğumuz bir leğende 3-4 defa kumu gidene kadar yıkayın ve süzün.

      Su kaynayınca içerisine limon kabukları ile birlikte mantarlarıda atın.Mantarları limon kabukları ile kaynatırsanız beyaz kalacaklarını görürsünüz.

      Büyük bir kaseye buzlu su hazırlayın.
      En az 10 dakika kaynattığınız mantarlardan bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol edin.

      Pişince buzlu suya aktarın. Limon kabuklarını içinden alın.

      Büyük bir salata kasesinde diğer malzemelerle birlikte mantarları karıştırıp salatanızı hazırlayın.