Tavuk göğsü marinasyon Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tavuk göğsü marinasyon  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo tavuk göğsü
    • Ayçiçek yağı
    • 10 kaşık sulu ev yoğurdu
    • Toz kırmızı biber
    • Sarımsak tozu
    • Tuz
    • Biraz su
  • Yapılışı

    1. Bir borcam içine tüm marinasyon karışımını göz kararı hazırlayın.

      Tavuk göğsü etini enlemesine ikiye keserek inceltin.

      Yoğurtlu marine karışımına koyun.Güzelce tüm sosun tavuklarla karıştırın.

      Kapağını kapatıp pişirmeden önce en az yarım saat bekletin.

      Pişirmek için ise ısıtılmış biraz ayçiçek yağı ile yağlanmış demir döküm tava tercih edebilirsiniz.